dilluns, 22 d’octubre del 2012

Rosa Díez i els nazis bascos

Rosa Díez, líder de l'UPyD
Rosa Díez ha paït molt malament els resultats raquítics que el seu partit ha obtingut a les eleccions basques celebrades ahir (1 diputat). En comptes de reconèixer el fracàs electoral, els errors propis i que les seves propostes espanyolistes no quallen entre la societat basca, la senyora Díez s'ha dedicat ha deslegitimar de la forma més barroera els resultats de l'esquerra abertzale, la guanyadora moral d'aquests comicis. Referint-se als 21 diputats que EH Bildu ha aconseguit ficar en el Parlament basc, ha dit que "a Hitler también le votaron y eso no convirtió a los nazis en unos demócratas". Per rematar-ho ha afegit que aquesta gentola són enemics de la democràcia perquè porten tota la vida "asesinando y aterrorizando a la gente para terminar con esta sociedad plural y democrática". Tots han militat a ETA, segur?

Evidentment, no serè jo qui enalteixi les virtuts democràtiques del món abertzale però, a veure, en què quedem? Ens hem passat més de trenta anys reclamant que ETA abandonés la lluita armada i exigint que les seves reivindicacions polítiques s'havien de vehicular fent política a través de les institucions democràtiques i no assassinant innocents a sang freda en mig del carrer. Ara que ja fa un any que ETA no mata a ningú (tot i que encara no s'ha dissolt ni ha entregat les armes) i que l'independentisme no violent vol aconseguir els seus objectius fent política i per la via pacífica, la senyora Díez i altres partits de dretes continuen negant-los el pa i la sal. Volíem o no volíem que la política substituís la violència? La resposta és òbvia, però sembla que no tothom pensa igual.


Els nostàlgics del dictador no es tallen ni un pel quan afirmen que "con Franco vivíamos mejor". A veure si ara resultarà que Rosa Díez i molts personatges del PP també són uns nostàlgics i creuen que amb ETA o contra ETA vivíem millor. Vull pensar que la idea, sinistra, no els hi passa pel cap, però n'hi han alguns que no fan res per desmentir-ho, ni amb les seves paraules ni amb el seu comportament.

Rosa Díez faria bé d'analitzar a fons els resultats d'aquestes eleccions i reflexionar seriosament per què al seu partit, Unión Progreso y Democracia (UPyD), només l'han votat 21.500 electors enfront dels 277.000 que han preferit fer costat als hereus polítics dels terroristes. Tanmateix podria preguntar-se per què gairebé el 60% de l'electorat basc prefereix els partits nacionalistes i només un 32% vota als partits anomenats 'constitucionalistes'. Ja se sap, ara que el mapa polític basc està complert, que no hi manca cap peça del puzle, tot es distorsiona, oi senyora Díez?

1 comentari:

jordi kukat ha dit...

El que és veritat es que aquesta dona fa tanta por o més que l'Esperança Aguirre o l'Anna Botella. I el més lamentable es que hi ha despistats suposadament d'esquerres (falta saber si ho són en realitat) que voten a aquesta "senyora".
Per favor... "el partido magenta". Fins i tot el color del partit és cutre, ranci i elegit per una senyora que va per ahí de princeseta espanyolista del bell conte Disney d'Espanya.