divendres, 9 de setembre del 2011

Un senyor de l'esport

L'entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, va rebre ahir la medalla d'honor del Parlament de Catalunya en la categoria d'or com a reconeixement a la seva trajectòria esportiva exemplar i, sobretot, pels valors positius que transmet habitualment en els àmbits esportiu i social.

La distinció, concedida per unanimitat per la Mesa del Parlament, premia a una persona honesta i a un enamorat i un apassionat de la seva professió. La medalla però, premia principalment a una persona que és un exemple per a tots els esportistes i per als que no ho són, a un senyor del futbol, a un senyor de l'esport. Més d'un hauria de prendre exemple i reflexionar.

Ahir, durant el seu discurs d'agraïment per la concessió del màxim guardó que atorga el Parlament de Catalunya, Guardiola tornà a donar una lliçó. El seu parlament, d'un gran nivell, tornà a brillar a una gran alçada perquè ell, en Pep, és un senyor dins i fora del terreny de joc. Escoltant-lo se't posa la "gallina de piel". Us recomano la seva audició.


La medalla d'honor del Parlament de Catalunya també l'han rebuda, entre d'altres, els premis Nobel de la pau Desmond Tutu i Adolfo Pérez Esquivel; l'historiador Miquel Batllori; el polític assasinat per ETA Ernest Lluch (a títol pòstum); el representant de la ONU a l'Afganistán Francesc Vendrell; el músic Jordi Savall i la presidenta de la Fundació Catalana Síndrome de Down Montserrat Trueta.